Wat is een blauwe zone?

Er zijn op de wereld een aantal gebieden waar mensen stokoud worden. Families waarin de ‘kinderen’ al ver in de 80 zijn en de ouders over de 100. Niet alleen worden ze heel oud, maar ook nog eens gezond en gelukkig. Hoe kan dat? Deze mensen hebben een aantal dingen met elkaar gemeen. Hiernaast kun je zien welke.

Met de blauwe zones als voorbeeld, kun je zien dat gezondheid en geluk van verschillende factoren afhangt. Dat is de reden dat ik tijdens een behandeling veel verder kijk dan alleen maar naar jouw klacht, het symptoom. Van belang is de onderliggende oorzaak. Hoe je leeft, eet, beweegt en met stress omgaat, zijn van cruciaal belang om de juiste acties (of juist minder acties) te nemen om gezondheid en geluk te vinden en je zelfherstellend vermogen te optimaliseren. Op die manier ontstaat er een grondige genezing van binnenuit die zowel fysiek als mentaal doorwerkt en blijvend is.

Beweging
Ze bewegen de hele dag op een natuurlijke manier zoals wandelen en tuinieren.
Geen stress
Ze maken zich niet zo druk, ze hebben weinig last van stress. De balans tussen inspanning en ontspanning is optimaal.
Voeding
Ze eten gezond, niet teveel (80% i.p.v. propvol), groente van het seizoen uit eigen tuin, niet teveel vlees.
Sociaal
Ze leven in een gemeenschap. Familie en vrienden komen op de eerste plaats.
Ikigai
Last but not least; ikigai. Oftewel zin in het leven. Ze hebben iets om voor te leven. Ze beginnen elke dag met plezier.

Waar zijn de blauwe zones?

  • Nuoro (Sardinië)
  • Okinawa (Japan)
  • Ikaria (Griekenland)
  • Loma Linda (Californië)
  • Nicoya (Costa Rica)

Ga op reis naar je eigen blauwe zone

Iedereen zou natuurlijk wel zo’n gezond en gelukkig leven willen leiden. Is dat mogelijk? Ja! Ga op onderzoek uit. Zet de eerste stap op reis naar je eigen blauwe zone. Welke facetten van je leven kun je beïnvloeden? Maak een afspraak voor een Shiatsu behandeling. Dan kunnen we samen kijken hoe jij gezonder en gelukkiger kunt worden en kunt blijven. Ga naar contact en stuur een verzoek voor een afspraak.