Susan Veldman

Hallo, ik ben Susan Veldman. Ik heb zo’n 25 jaar gewerkt als PR/Marketing specialist. De harde commerciële omgeving beviel mij niet. In de loop der jaren heb ik klachten ontwikkeld zoals migraine, depressie, burn-out en uiteindelijk chronische slapeloosheid. Na een pelgrimstocht van 1.000 km naar Santiago de Compostela ben ik erachter gekomen, dat de weg een metafoor voor het leven is. Je krijgt altijd precies wat je nodig hebt, maar niet persé zoaIs jij het in gedachten had. Ik hoop ooit aan te komen in mijn eigen Blauwe Zone, maar het belangrijkste is dat ik geniet van de weg ernaartoe. Shiatsu, QiGong, Do-in, en de juiste voeding hebben mij geholpen te ontspannen en gelukkig te worden. Dat gun ik iedereen!

Als aanvulling op mijn 4-jarige HBO opleiding tot Shiatsu therapeut bij de Nederlandse School voor Klassieke Shiatsu, heb ik de opleiding voor klassieke lichaamsmassage en Gua Sha gedaan. Daarnaast heb ik een opleiding in orthomoleculaire geneeskunde en weet ik alles over kruiden, vitaminen etc. De opleiding docent Zhineng QiGong aan de Academie voor Chinese geneeswijze Qing-Bai heb ik succesvol afgerond (cum laude). Tevens heb ik een masterclass Zhineng Qigong gevolgd in China en Tibet bij Master Liu in Chengdu.

Ik zie ernaar uit dat jouw levenspad het mijne gaat kruisen!

Hessel Veldman

Mijn naam is Hessel Veldman. Ieder mens maakt in zijn leven heftige en minder heftige dingen mee die ervoor kunnen zorgen dat je uit balans raakt. Ik ook. Als vader van drie mooie dochters heb ik al meerdere jaren geen contact meer met mijn kinderen. Het vaderschap vind ik één van de mooiste dingen in het leven. Je kunt je vast voorstellen dat het plezier in mijn leven ver te zoeken was. Shiatsu heeft daar weer verandering in gebracht.

Shiatsu geeft mij een gevoel van thuiskomen in mijn eigen lichaam en dat ervaar ik als zeer bijzonder. De warmte van de ki-stroom door mijn lichaam doet alle pijn naar de achtergrond verschuiven. Mijn verdriet is een situatie geworden waar ik op een andere, vriendelijkere manier naar kan kijken, zonder er in meegezogen te worden. Het bepaalt niet meer mijn leven. Mijn allergieën, astma en eczeem zijn verdwenen, en als ik me nog eens benauwd voel worden kan ik door meditatie de rust in mijn lichaam hervinden. Kortom; ik heb weer zin in het leven!

Ik heb het vierde jaar bij de Nederlandse School voor Klassieke Shiatsu afgerond en zie ernaar uit me nog jarenlang te verdiepen in deze mateloos interessante materie. Ik werk als continuous improvement medewerker en sta als dirigent voor 2 amateur orkesten. Helaas heb ik op dit moment geen tijd over om te behandelen (behalve mijn vrouw en familie). Ik vind dat je als mens nooit uitgeleerd bent, en mijn nieuwsgierigheid brengt me steeds op nieuwe wegen. Interactie tussen mensen is steeds belangrijk voor me. Als leraar, als musicus en als therapeut ben ik steeds op zoek naar de beweegredenen van mijn medemens.

Hoe is het met jouw beweegredenen in dit leven?