Banner Shiatsu de Blauwe Zone

Ervaringen

“Susan is een zeer betrokken en bevlogen persoon, die op integere wijze shiatsu toepast. Iedere keer als ik bij haar ben geweest voelt het alsof ik ge-reset ben en voel ik me ontspannen en rustig.
Ze verdiept zich zorgvuldig in de mensen die ze behandelt en gebruikt daarbij niet alleen de kennis die ze heeft geleerd, maar gaat ook op haar intuïtie af. De behandeling is soms pittig, dat wil zeggen, het drukken op bepaalde plekken op je lichaam kan gevoelig zijn, maar als je dat aangeeft, houdt Susan daar rekening mee! Immers, meestal zijn die gevoelige plekken het hardste nodig om te behandelen.
Tijdens de behandeling kan ze ook vertellen over voeding die je kan helpen om je fitter te voelen, daarnaast kan ze je oefeningen meegeven waarmee blokkades in je lichaam zich kunnen oplossen, zodat je energie beter kan stromen en je minder klachten hebt. Uiteraard betekent dat een grote zelfdiscipline om die oefeningen regelmatig te doen, maar ik kan uit ervaring spreken dat het zeer efficiënte oefeningen zijn die je helpen om goed in je vel te zitten.”

Irma, 52 jaar

Shiatsu is bij veel mensen nog onbekend en ik vind dat daar verandering in moet komen.
Ik kreeg mijn eerste Shiatsubehandelingen van Susan. Ik dacht dat ik zo gezond was als een vis en dat er weinig aan te verbeteren viel. De vakkundige handen van Susan maakten me echter al snel bewust van een onbalans waar ik aan kon werken. Mijn lichaam wist het precies aan te geven en vertelde mijn verhaal.
Daarna heb ik een aantal Shiatsubehandelingen van Hessel ontvangen. Een Shiatsu therapeut werkt met zijn/haar eigen energie, en dat was goed te merken. De behandelingen van Hessel hadden een ander effect, maar waren net zo goed.
Susan en Hessel helpen om je bewust te worden van onbalans in je lichaam en geven je adviezen hoe je die kunt verminderen. Ik kan ze van harte aanbevelen aan een ieder die zijn/haar gezondheid serieus neemt.
Dank jullie wel Susan en Hessel.

Richard, man van 54 jaar die bewust wil leven en gezond oud wil worden

Richard

Ik kom nu een jaar bij Susan voor Do-in  en voor Shiatsu behandelingen.
Zowel de lessen als de behandelingen hebben mijn leven zeer verrijkt. Mijn energie en gezondheid zijn enorm verbeterd.

Susan leert je dicht bij je gevoel te komen en je bewust te worden van je lichaam en de blokkades. Het is iedere keer weer een super fijne ervaring om te voelen dat je deze blokkades zelf kunt wegnemen en de energie weer kan laten stromen.

Tijdens de oefeningen  in de Do-in les vertelt Susan veel over de werking van de meridianen in je lichaam en wat het voor welk orgaan in het lichaam doet. Dit geeft een extra dimensie aan de les wat ik enorm leuk vind. Ik ben blij dat “De Blauwe Zone” op mijn pad is gekomen.

 

Barbara, 45 jaar

Eind 2013 brandde mijn lontje op, ik kon van de een op de andere dag niets meer en realiseerde me dat ik, zowel op lichamelijk als emotioneel vlak, veel te lang, veel te veel van mezelf had geëist. Ik kende Susan al en herinnerde mij haar enthousiaste verhaal over de Shiatsu opleiding die zij volgde en de werking van Shiatsu op lichaam en geest. Ik besloot een afspraak met haar te maken en na een eerste sessie volgden vele weken van behandelingen, waarna ik beetje bij beetje mijn energie weer terug kreeg. De eerste weken sliep ik uren na een behandeling maar naarmate de tijd verstreek voelde ik me steeds sterker worden en kreeg ik juist weer energie. Naast de Shiatsu behandeling is Susan een geweldige coach en heb ik veel aan de gesprekken gehad die we zo nu en dan tijdens de behandelingen voerden. Het mooie was dat het kwam zoals het kwam, stilte of gesprekken.

 

Lieve Susan,

Dank je wel voor deze bijzondere ervaring, voor je wijsheid en liefdevolle behandelingen! Ik raad iedereen aan om de wonderlijke werking van Shiatsu bij jou te ervaren!

Liefs, Sandra
Bleiswijk

Xxx

Sandra, 43 jaar

Altijd moe, licht depri, vaak last van vocht vasthouden, altijd onder de blauwe plekken (die pas na 3 weken weer weg zijn) en zoekende naar iets wat ervoor kan zorgen dat ik van mijn klachten af kom, stuitte ik op een advertentie van de Blauwe Zone voor een proefles Do-in yoga. Op 14 december 2016 heb ik mee gedaan, op 4 januari ben ik begonnen met de Do-in les. Na 6 lessen, 4 Shiatsu behandelingen en elke dag 15 min Do-In oefeningen volgens het filmpje van Susan op YouTube voel ik mij véél beter: meer energie, een betere huid, stukken vrolijker, ik slaap beter, ik heb een betere stoelgang, blauwe plekken zijn snel weg en het vochtprobleem lijkt te zijn opgelost!! Ongelofelijk maar ècht waar! Ik raad het iedereen aan!! 

 

Petra Buitelaar, 54 jaar

Voordat ik Do-in lessen bij Susan ging volgen, had ik een aantal jaren Hatha yoga beoefend. Bepaalde houdingen, technieken uit de yoga komen terug in de Do-in. Do-in is meer gericht op de meridianen/energiebanen in het lichaam. Doel van de oefeningen tijdens de Do-in: het lichaam in balans brengen. Tijdens de les geeft Susan veel informatie over onder andere de loop van de meridianen en waarom we bepaalde oefeningen doen.

Susan geeft erg plezierig les en de lessen zijn erg afwisselend. Zij staat altijd open voor vragen. Indien je door een lichamelijke beperking een oefening niet kan doen, dan bedenkt ze een andere houding voor je waardoor je een soortgelijke oefening doet.

Ik ben erg blij met de wekelijkse les Do-in.

Ondertussen onderga ik ook regelmatig een Shiatsu behandeling bij Susan. Een soort APK-tje voor mezelf. Susan geeft tijdens de behandeling adequate informatie over wat ze doet en tegenkomt. Indien ik over bepaalde zaken meer wil weten, licht Susan het onderwerp duidelijk en met voorbeelden toe. Je bent bij Susan absoluut geen nummer; wanneer Susan je behandelt, is ze er 100% voor jou. Je voelt je snel bij Susan op je gemak.

Ook heb ik een aantal Qiqong lessen bij Susan gevolgd. Mooi om op een relatief eenvoudige wijze, bewust met ademhaling en energie bezig te zijn. Helaas was dit een avondles. Indien dit een les overdag wordt, dan ben ik denk ik weer van de partij.

Susan is een rustige, lieve vrouw en heeft ontzettend veel kennis van zaken over shiatsu, voeding, do-in en qi qong.

Kortom: Susan is een aanrader voor Do-in, Shiatsu behandeling en Qiqong.

Marianne, 54 jaar

Ik ben 70 jaar jong; heb operaties ondergaan aan mijn halsslagader en mij  buikaorta. Daarnaast heb ik een te hoog cholesterol en te hoge bloeddruk. Daarvoor gebruik ik medicijnen met de nodige bijwerkingen. Het zijn vooral die bijwerkingen die je het gevoel geven van moeheid en andere bijkomende zaken waardoor je je niet meer vitaal voelt. Ik hou van wandelen en ben een fanatiek amateurmuzikant. Speel Bas-tuba in twee orkesten. (Hierbij is de juiste ademhalingstechniek en methode erg belangrijk.)
Hessel behandelde mij de eerste keer door te beginnen met ontspanningsoefeningen en rek- en strekoefeningen. Veel vragen werden aan mij gesteld o.a.over de kwalen en de operaties die ik had ondergaan. Ook de medicijnen die ik gebruikte en de bijwerkingen die ik voelde. Daarna is hij op mijn lichaam allerlei drukpunten gaan zoeken en heeft die verbonden.Tijdens de behandeling vertelde hij wat hij deed en wat de uitwerking kan zijn. Hessel neemt hiervoor de tijd en gedraagt zich zeer ontspannen en kundig.Tijdens de behandelingen die ik ontving heb ik mij altijd erg ontspannen gevoeld. Soms zet hij ontspannen muziek aan als ik dat prettig vind. Hij heeft mij ook huiswerk meegegeven om thuis onderhoud te plegen aan de stromen van energie in m’n lijf. Het is wonderlijk te ervaren dat het werkt. Na de eerste behandeling voelde ik me euforisch en opgeruimd. Ik voelde me fit en helder. Dat gebeurde ook na de tweede en volgende behandelingen. Wel was soms de beleving iets anders. Ook afhankelijk wat er losgemaakt werd in mijn lijf en geest. Hessel gaat met dat alles ontspannen en volwassen om. Ook de terugkoppeling of feed-back is prettig en duidelijk herkenbaar. Na de zes of zeven behandelingen die ik heb gehad tot nu toe kan ik zeggen dat ik veel heb geleerd over mijn eigen lijf en geest en de balans daartussen. Ook heb ik het gevoel dat ik mijn lichaam kan beheersen en minder wordt overvallen door allerlei reacties van mijn lijf op bijv. spanningen, emoties etc. Al die ervaringen dragen bij aan een betere kwaliteit van leven zowel bij de uitoefening van mijn hobby als bij het dagelijkse leven. Kort gezegd: Hessel heeft mijn leven verbeterd door me aanwijzingen te geven en te helpen mijn lijf op orde te brengen en te onderhouden.

Ik wil Hessel dan ook als therapeut van harte bij u aanbevelen. Ik ga verder met het ondergaan van de behandelingen die goed zijn voor mijn geest en lichaam.

Dries, 19 mei 2015

Dries, 70 jaar

“De Do-in lessen van Susan zijn zeer prettig, ik kijk er elke week weer naar uit! De lessen zijn afwisselend, ontspannen en je gaat je er steeds beter door voelen.

Ik kan merken dat Do-in een positieve invloed heeft om mijn gezondheid. De klachten van een langdurige schouderblessure worden steeds minder. Ook merk ik dat mijn weerstand is toegenomen. Terwijl de afgelopen maanden veel mensen om mij heen geveld werden door griep, heb ik slechts een lichte verkoudheid gehad.

Door de Do-in lessen van Susan leer ik beter te luisteren naar mijn lichaam en mijn grenzen te herkennen. Ik ben een zeer rationeel persoon, waardoor het voor mij soms lastig is om te voelen welke signalen mijn lichaam geeft.

Na een Do-in les ben ik altijd maximaal ontspannen, is alle stress weg en slaap ik gegarandeerd uitstekend!

Ik kan de Do-in lessen van Susan aan iedereen aanbevelen. Het is heerlijk om te doen en het is ook nog goed voor je!

 

Yvonne, 48 jaar

Bainade van seizoensgroenten.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. In ipsum leo, elementum vitae condimentum vitae, feugiat sit amet nisi. Nulla urna odio, semper ut magna et, blandit ornare sapien. Pellentesque pulvinar accumsan scelerisque. Sed gravida fermentum convallis. Mauris suscipit magna nec libero auctor ullamcorper. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos. Sed auctor turpis lectus, quis porttitor dolor egestas eget. Morbi elementum risus sit amet lobortis tristique. Nam vitae suscipit est, vitae porta felis. Quisque interdum luctus fermentum. Curabitur eleifend semper nulla, at vehicula mauris faucibus eu. Vestibulum dapibus ante eu urna egestas, tincidunt luctus lacus euismod. Nullam ornare non ante aliquet porta. Vivamus id enim sodales, interdum massa ac, consequat sapien.

Integer vulputate lobortis nulla sit amet ultricies. Proin tristique lectus aliquam accumsan venenatis. Suspendisse iaculis sodales elementum. Sed rutrum eu urna ac tincidunt. Integer metus metus, eleifend nec mollis ac, egestas id arcu. Curabitur id felis lacinia, bibendum turpis et, sollicitudin odio. Phasellus non magna metus. Vestibulum eu aliquam lectus. Etiam eu sodales tellus. Morbi viverra lacus vitae eros ornare rhoncus. Suspendisse nisl turpis, condimentum vitae tortor in, ornare vulputate magna. Sed congue tempor turpis, non condimentum libero feugiat a. Nulla in faucibus nibh. Cras rhoncus ante in eros tempus dapibus. Nulla tortor purus, dapibus quis ultricies sed, eleifend sit amet tortor.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. In ipsum leo, elementum vitae condimentum vitae, feugiat sit amet nisi. Nulla urna odio, semper ut magna et, blandit ornare sapien. Pellentesque pulvinar accumsan scelerisque. Sed gravida fermentum convallis. Mauris suscipit magna nec libero auctor ullamcorper. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos. Sed auctor turpis lectus, quis porttitor dolor egestas eget. Morbi elementum risus sit amet lobortis tristique. Nam vitae suscipit est, vitae porta felis. Quisque interdum luctus fermentum. Curabitur eleifend semper nulla, at vehicula mauris faucibus eu. Vestibulum dapibus ante eu urna egestas, tincidunt luctus lacus euismod. Nullam ornare non ante aliquet porta. Vivamus id enim sodales, interdum massa ac, consequat sapien. Integer vulputate lobortis nulla sit amet ultricies. Proin tristique lectus aliquam accumsan venenatis. Suspendisse iaculis sodales elementum. Sed rutrum eu urna ac tincidunt. Integer metus metus, eleifend nec mollis ac, egestas id arcu. Curabitur id felis lacinia, bibendum turpis et, sollicitudin odio. Phasellus non magna metus. Vestibulum eu aliquam lectus. Etiam eu sodales tellus. Morbi viverra lacus vitae eros ornare rhoncus. Suspendisse nisl turpis, condimentum vitae tortor in, ornare vulputate magna. Sed congue tempor turpis, non condimentum libero feugiat a. Nulla in faucibus nibh. Cras rhoncus ante in eros tempus dapibus. Nulla tortor purus, dapibus quis ultricies sed, eleifend sit amet tortor.
Shiatsu de Blauwe Zone
de Dalai Lama
de Dalai Lama
"Er is geen weg naar geluk, geluk is de weg".
Shiatsu de Blauwe Zone
de Dalai Lama
de Dalai Lama
"Als je met een ernstig probleem geconfronteerd wordt, denk dan zeer goed na.

Is er een oplossing, dan heeft het geen zin u op te winden.

Is er geen oplossing, dan heeft het geen nut u op te winden."
Shiatsu de Blauwe Zone
de Dalai Lama
de Dalai Lama
"Bij vergeven gaat het niet over de ander, maar over jou.

Vergeven is loslaten van een last die jij met je meedraagt."
Shiatsu de Blauwe Zone
de Dalai Lama
de Dalai Lama
"Er zijn maar twee dagen in het jaar waarop men helemaal niets kan doen.
De ene is gisteren, en de andere is morgen.
Dit betekent dat vandaag de juiste dag is om lief te hebben, te geloven en in de eerste plaats te leven."
Shiatsu de Blauwe Zone
de Boeddha
de Boeddha
"Geluk is niet
iets kant en klaars.

Het ontstaat vanuit
je eigen daden."
Shiatsu de Blauwe Zone
de Boeddha
de Boeddha
"Streef een ongebonden geest na, van onderen van boven en er dwars doorheen.

Hoe we op situaties reageren wordt vaak bepaald door onze gebruikelijke denkpatronen. Zolang die patronen bestaan, reageren we keer op keer op de zelfde automatische manier.

De herkenning van onze geconditioneerde gedachten is de eerste stap om de cyclus te stoppen en door onze zelfopgelegde banden te breken en op die manier het pad te openen naar verbeelding, emotionele vrijheid, persoonlijke vervulling en geestelijke verlichting"
Shiatsu de Blauwe Zone
de Boeddha
de Boeddha
"Jaag niet achter het verleden aan.

Verlang niet naar de toekomst.

Het verleden is niet meer.

De toekomst is nog niet begonnen."
Shiatsu de Blauwe Zone
de Boeddha
de Boeddha
"Een dwaas
die weet dat hij een dwaas is,
is wijzer dan een dwaas
die denkt dat hij wijs is."
Shiatsu de Blauwe Zone
Franciscus van Assisi
Franciscus van Assisi
"Armoede is geen schande voor wie arm is,
maar voor wie armoede veroorzaakt".
Shiatsu de Blauwe Zone
Franciscus van Assisi
Franciscus van Assisi
"Alle duisternis van de wereld
is machteloos
tegenover het licht
van één enkele kaars".
Kaars
Shiatsu de Blauwe Zone
Eckhart Tolle
Eckhart Tolle
"Hoe sterker het ego in jezelf is,
hoe waarschijnlijker het is
dat andere mensen volgens jou
de belangrijkste bron
van problemen in het leven zijn."
Shiatsu de Blauwe Zone
Eckhart Tolle
Eckhart Tolle
"In het verleden
gebeurt niets meer."
Shiatsu de Blauwe Zone
Eckhart Tolle
Eckhart Tolle
"Lijden is nodig
tot je inziet dat
het niet nodig is."
Shiatsu de Blauwe Zone
Eckhart Tolle
Eckhart Tolle
"De dood betekent dat alles van je wordt afgenomen wat je niet bent.
Het geheim van het leven is
'te sterven vóór je dood'
en dan tot de ontdekking te komen
dat de dood niet bestaat."
Shiatsu de Blauwe Zone
Eckhart Tolle
Eckhart Tolle
"Elke klacht is een verhaal
dat het verstand heeft verzonnen
en waarin je gelooft.

Vergeef jezelf als je geen vrede hebt.
Op het moment dat je je onvrede volkomen aanvaardt,
verandert je onvrede in vrede."
Shiatsu de Blauwe Zone
Lao Tse
Lao Tse
"Het is verstandiger een kaars aan te steken
dan te klagen over de duisternis."
Shiatsu de Blauwe Zone
Lao Tse
Lao Tse
"Vrij zijn van wensen
leidt tot innerlijke rust"
Shiatsu de Blauwe Zone
Lao Tse
Lao Tse
"Zelfs een mars van duizend mijl begint met de eerste stap"
Shiatsu de Blauwe Zone
Lao Tse
Lao Tse
"Mislukking is
de moeder van succes."
Shiatsu de Blauwe Zone
Lao Tse
Lao Tse
"De onbuigzame mens
is een leerling van de dood.
De zachte, soepele en kwetsbare mens
houdt van het leven."
Shiatsu de Blauwe Zone
Lao Tse
Lao Tse
"Alle grote dingen
komen voort uit het onbelangrijke.
Daarom streeft de wijze nooit naar het grote. Op die manier
kan hij grote dingen bereiken."
Shiatsu de Blauwe Zone
Lao Tse
Lao Tse
"Als je iets wilt pakken,
moet je het heel even loslaten.
Als je iets wilt loslaten,
moet je het heel even pakken."
Shiatsu de Blauwe Zone
Moeder Teresa
Moeder Teresa
"Als je niet in staat bent
miljoen mensen te eten te geven,
geef er dan één te eten."
Shiatsu de Blauwe Zone
Moeder Teresa
Moeder Teresa
"Vriendelijke woorden kunnen kort zijn
en makkelijk uitgesproken worden
maar hun echo duurt eindeloos voor."
Shiatsu de Blauwe Zone
Lincoln
Abraham Lincoln
"Als je het karakter van een mens
wilt leren kennen,
geef hem dan macht."
Shiatsu de Blauwe Zone
Lincoln
Abraham Lincoln
"Wie niet in staat is
een fout te maken,
is tot niets in staat."
Shiatsu de Blauwe Zone
Lincoln
Abraham Lincoln
"Houdt elke dag 30 minuten
tijd vrij voor je zorgen
en doe in deze tijd een dutje."
Shiatsu de Blauwe Zone
Lincoln
Abraham Lincoln
"Mijn vader
heeft me werken geleerd,
maar hij heeft me niet geleerd
het leuk te vinden."