Do-in

Als je je blauwe zone wilt bereiken, is het belangrijk om naar binnen te reizen en te ontdekken wat zich daar allemaal afspeelt. Als de binnenkant in balans is, is het gemakkelijker om de buitenwereld te ontmoeten.

‘Do’ is ‘de weg’ en ‘in’ betekent ‘naar binnen’. Het wordt ook wel eens Tao Yoga genoemd. Do-in is een manier om op goede natuurlijke manier in beweging te zijn. Met Do-in voer je strekkingen uit, zelfmassage, ademhalingsoefeningen en meditatie. Do-in richt zich specifiek op het in balans brengen van de energiekanalen, meridianen genaamd. Door deze meridianen stroomt onze levensenergie ki genaamd.

Het grote voordeel van Do-in is dat je je eigen lichaam goed leert kennen. Je voelt waar de blokkades zitten. Daardoor kun je adequaat oefeningen inzetten om jouw specifieke mentale en fysieke gezondheid te bevorderen. In de les wordt veel aandacht besteed aan het luisteren naar je eigen lichaam en het verkennen van je eigen grenzen.

Do-in is niet moeilijk, het is geschikt voor alle leeftijden. Je hoeft niet lenig te zijn.

Reis naar Seizoens Tips om alvast een Do-in oefening van het seizoen te bekijken.

Wil je meedoen?

Heb je interesse in het volgen van Do-in lessen? Neem dan contact op via e-mail deblauwezone@gmail.com of bel 0629092390.

Strekking van de long-dikke darm meridiaan
Strekking van de long-dikke darm meridiaan

Makka Ho

Makka Ho is een serie strekkingen die gedaan wordt om de meridianen goed te laten doorstromen, zodat de bijbehorende organen ondersteund worden. De volgorde van de Makka Ho is belangrijk omdat ze rekening houdt met de volgorde waarop de ki (energie) door het lichaam stroomt.